torstai 29. huhtikuuta 2010

Onni tuntee vain minuutteja


Kuva Cvijeta Miljak

Rakastan tarinoita, outoja tarinoita. 
Eilen ja huomenna kohtaavat Jorma Uotinen ja Hildegard Knef. 
He näyttävät mitä Diivalla tarkoitetaan ja ovat ylitsepääsemättömän ihania. 


Hildegard Knef – Onni tuntee vain minuutteja esittelee kaksi tähteä ja kaksi kiinnostavaa elämäntarinaa. KokoTeatterin lavalla Hildegard Knef, yksi sodanjälkeisen Saksan kuuluisimmista näyttelijättäristä ja laulajattarista, jota on sanottu myös älykkään miehen Marlene Dietrichiksi, herää kuolleista ja kohtaa suomalaisen tanssin ehdottoman ikonin ja älykkään naisen päiväunen, Jorma Uotisen.

Hildegard Knef - Onni tuntee vain minuutteja on esitys, joka leikkaa aikaa ja ihmiskohtaloita ja kutoo historiasta elävän kankaan, jota värittävät kahden kiintotähden, Hildegard Knefin ja Jorma Uotisen ainutlaatuiset elämäntarinat ja Knefin sydäntä riipaiseva musiikki Eeppi Ursinin uusin sovituksin. Saksalainen chanson-musiikki osoittautuu sielun syvällisimmäksi tulkiksi, kun vuosikymmenien toisistaan erottamat diivat keskustelevat sodasta, rakkaudesta, saksan kielestä - ja Hildegard Knefistä.

Esitys yhdistelee taitavasti kabareeta, floor showta ja draamaa ja se liikkuu sujuvasti eri aikatasoilla natsi-Saksasta nyky-Berliiniin. Hildegard Knefin omaelämäkerralliset laulut taustoittavat tämän kiinnostavan, ristiriitaisen ja pelottoman naisen tarinaa ja tulevat verta hyytävän tosiksi. Luurankoja kaivellaan kaapeista kun etsitään vastausta kysymykseen: Voiko rakkaus olla synti, frau Knef?

Hildegard Knef – Onni tuntee vain minuutteja -esityksen taustalla on rutkasti suuria nimiä. Käsikirjoituksen on kirjoittanut näytelmäkirjailija-toimittaja-kolumnisti Taina West ja ohjauksesta huolehtii kymmenien televisio- ja teatteriohjauksien rautaisella ammattitaidolla Raila Leppäkoski. Näyttämöllä nähdään toisessa pääosassa Jorma Uotinen, joka ei juuri esittelyjä kaipaa. Hildegard Knefin roolissa loistaa näyttelijä-laulaja-nukketaiteilija Satu Paavola. Muissa rooleissa ovat Ilkka Villi sekä muusikot Maija Kaunismaa, Sanna Uusitalo ja Eeppi Ursin.



~ Koko Teatteri ~ 

Kantaesitys 8.11.2008 Koko Teatterissa. Esitys oli mukana Memory Traces Performing Arts- tapahtumassa Berliinissä huhtikuussa 2010.




Kuva Cvijeta Miljak

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti