maanantai 5. heinäkuuta 2010

Uutisista


Tänä vuonna en osallistunut Pride kulkueeseen. En edes muista monenako vuonna olen nauttinut kauniista kesäpäivästä marssimalla halki Helsingin ja pikniköimällä jälkeen päin joko lyhyemmän tai pidemmän kaavan mukaan.


Vasta lauantai-iltana sain kuulla Gay Pride -kulkuetta vastaan tehdystä iskusta ja järkytyin. Seuraavaksi järkytyin aiheen käsittelystä julkisuudessa ja sattumalta kuullusta metrokeskustelussa.

Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Haatainen toteaa blogissaan; "Tärkein kysymys on kuitenkin, mikä saa nuoret ihmiset syyllistymään tällaiseen vihanpurkaukseen? Kohteeksi joutuivat rauhalliseen kulkueeseen osallistuneet ihmiset, joilla oli mukana myös pieniä lapsia".


Ei tärkeintä ei ole analysoida miksi, vaan miten tämä oli mahdollista ja voiko se toistua. Aleksanterinkatu, Aleksi, on se shoppailukatu, se jossa on Monk ja Weekaday, Aleksi 13, Stockmann ja moni muu. Paikalla oli liuta poliiseja ja järjestyksenvalvojia ja silti tekijät kerkesivät tekemään tekonsa ja luikkimaan aikamoisen pitkälle karkuun.


Tällä kertaa kohteena oli "vain" kulkue ja aseena oli "vain" kaasu, mutta samanhan voi toteuttaa myös tuhoisammin.Aamulla metrossa, juuri pois pompatessani, kuulin keskustelun pätkän, jossa kaksi mamsellia puivat miksi kummassa pieniä lapsia pitää ottaa mukaan mielenosoituksiin, mutta menikö se niin? Onko Pride mielenosoitus? Oliko uhreiksi joutuneet lapset katsomassa Pridea tai osallistumassa siihen, vai olivatko he vain sattumalta paikalla, vanhempiensa kanssa alennusmyyntejä koluamassa? Ja niin tai näin, mikään ei kumminkaan oikeuta satuttamaan lapsia, jotka ovat tapahtumiin viattomia.Kerkesin jo tuumailla, että koko Pride on muuttunut tuttujen valtaisiksi puistobileiksi, mutta nähtävästi sillä on edelleen tarkoitus, tarkoitus julistaa tasa-arvoa ja hyväksyntää.

3 kommenttia:

 1. Tämä uutinen kantautui omiinkin korviini ja olin aikalailla ällikällä lyöty.

  Ensimmäisenä tuli mieleen, että kuinka ihmeessä jotkut ihmiset voivat tuntea niin suurta vihaa ihmisiä kohtaan, joita eivät edes tunne?

  Siis sehän ei ole mikään uutinen, että tätä tapahtuu maailmalla koko ajan, mutta aina nämä vain jaksavat hämmästyttää - mistä ihmeestä se ääretön viha oikein kumpuaa? En osaa millään sisäistää sitä.

  Saa nähdä saavatko tekijät edes kunnon tuomioita.

  VastaaPoista
 2. Olen niin ylpeä pressastamme joka älähti tänään "syylliset on saatava vastuuseen teostaan"eikä mitään selitteluitä tai hyssyttelyä.Onneksi meillä valtakunnan huipulla nainen ,joka ajattelee ihmistä eikä sukupuolta.Ehkäpä asiaan tulee nyt nopeammin selvyys.Hyvä tämä postauksesi Satu!

  VastaaPoista
 3. Niin, joku vihasi ja päätti iskeä. Joku ei välittänyt, että ne homot ja muutkin ovat ihmisiä, jonkun lapsia, joillekin rakkaat. Joku ei välittänyt viattomiin, ulkopuolisiin kohdistuvasta vaarasta. Joku vain päätti olla julmajumala ja päättä, mitä muille tapahtuu ja se kävi pelottavan helposti.
  Pitäisi vain enemmän rakastaa ja vähemmän vihata, niin ehkä silloin meillä olisi enemmän onnea.

  VastaaPoista