tiistai 1. helmikuuta 2011

Vaihtoehtoinen todellisuus

Ensin asiasta kuulee jostain, tai tulee lukeneeksi, kuten minä nyt. Niin, luin siitä jostain blogista juuri, enkä enää muista mistä [löytyi]. Asia siis ensin hipaisee sinua, jättää pienoisen muistijäljen. Sitten hoksaat, että olet törmännyt siihen aiemminkin, ettei se olekaan täysin vieras, ennalta tuntematon. Sitten saat aiheeseen liittyvän facebook kutsun ja asia alkaa kiehtoa sinua enemmän.

Minua kiehtoo nyt steampunk. Ei, se ei ole sitä musiikkia, johon olen pikkuhiljaa höyrähtänyt, siis konsertissa esitettynä. Se on kai kuin siivu minua viime aikoina miellyttäneitä elokuvia; Holmesia ja Adèle Blanc-Seciä.

Steampunk (höyrypunk) on 1980-luvulla kiteytynyt science fiction -kirjallisuuden suuntaus, jossa tapahtumaympäristön muodostaa 1800-lukua ja usein erityisesti viktoriaanista Britanniaa muistuttava vaihtoehtoinen todellisuus.

Wikipedia


En minä tiedä, onko steampunk minua varten, mutta Atelier O. Haapalan projekti voisi olla minua varten,s illä ei kai koskaan voi olla liian vanha ja totinen leikkimään hetken pukuleikkejä?

2 kommenttia:

  1. Tää aihe taitaa olla pinnalla juuri nyt? Hauskaa törmätä tähän aiheeseen täällä, itsekin kun ihan vasta steampunkia blogissani sivusin. Tuskin törmäsit aiheeseen minun blogissani, joten olisipa hauska tietää, missä muualla aiheesta puhutaan!

    VastaaPoista
  2. Ei, kyllä se oli sinun blogisi ja toivon kovasti, että kirjoitat aiheesta enemmän :)

    VastaaPoista