sunnuntai 15. marraskuuta 2009

Jurpsutusta

Joskus on pakko jurpsuttaa palvelusta. Olen kahdesti teettänyt kiireellä kuvia Vuosaaren Memofotossa ja kummallakin kertaa olen ollut tyytymätön ja ilmaissut asiani.

Tällä kertaa teetin kuvia uudessa koossa, paljon isompina kuin aiemmin.
Toimin myyjän avustuksella. Maksoin kuvista 2,50 kappaleelta.

Tarvitsin kuvaparikuvat. Harmillisesti en ollut ymmärtänyt, ettei kuvakokoni tulostuisi kuviin samana, vaan masiina rajaisi ne uudelleen.

Valmiiksi tiukasti rajatuista kuvista rajautui osittain päät ja jalat pois. Huomautin asiasta myyjälle, mutta moka oli kuulemma omani, vaikka toiminkin hänen avustamanaan.
Ärsyyntyneenä painuin matkoihini.

Tarkemmalla katselulla järkytyin muiden kuvien laatua, kuvien sävyt menivät miten sattuivat. Ymmärrän, ettei kuvani välttämättä toistu paperisina samalla tavoin, kuin näytöllä, mutta se ei selitä, miksi samankaltaisista kuvista osa oli paperisina yli- ja osa alivalottuneen näköisiä.
Näytin kuvia illalla muillekin ja tuomio oli heiltäkin tyrmäävä.

Nyt etsinnässä olisi uusi valokuvien kehityspaikka, ehdotuksia vastaanotetaan.

6 kommenttia:

 1. Joskus vain on urputuksen aika. Minà tààllà urputan Finnairin kòyhien lentàjàparkojen lakkoa. Saas nàhdà, kuinka kauan lakko kestàà ja mità teen jo ostetulla lipulla Rooma-Helsinki. Urps, urps!!!

  VastaaPoista
 2. Lentäjä parat, hyvin osasivat ajoittaa lakkonsa. Näin joulun alla kun eivät varmaan nuo sovittelut kamalan kauaa kestä, ettei Finnair menettäisi liiaksi loppuvuoden ruuhkista saatavia ropojaan.

  Toivottavasti pääset perille jollain keinolla.

  VastaaPoista
 3. Syytä Jurpsutukseen on ehdottomasti. Minä käytän Ifolorin palveluja, olen ainakin tähän asti ollut tyytyväinen.

  VastaaPoista
 4. Ifoloria täytyy kokeilla, pitääkö heidänkin kanssaan miettiä rajautuuko kuvasta osia pois?

  Mieluummin ottaisin koko kuvan ja jos se kuva ei ole valokuvapaperinmallinen, niin olisi sitten osa kuvasta valkoista, eikä osa kuvan 'ulkopuolella'.

  VastaaPoista
 5. Tuommoinen toimita on kyllä törkeää. Minä käytin aikoinaan paljon Zoomia ja olin aina hyvin tyytyväinen, mutta siitä on pari vuotta aikaa kun olen viimeksi paperikuvia teettänyt:)
  Ajattelin kyllä teettää siellä pari suurennosta lähipäivinä, täytyy siis olla tarkkana ja kysyä erikseen rajauksesta...
  Zoomi löytyy Forumista ja Isosta Omensta.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Lotta vinkistä. Toivotaan, että suurennoksesi onnistuvat hyvin.
  Mistähän saisi lisätietoa tuosta rajautumisesta, osaisi kotona paremmin katsella teetettäviä kuvia sillä silmällä tai vaikka huomioida jo kuvaa ottaessa...

  VastaaPoista