tiistai 10. elokuuta 2010

Sonispheresta


Myrsky iski Kirjurinluodolle!

Sonisphere Festivalille Kirjurinluodolla iski tänään n. klo 16 rankka ukkosmyrsky jonka voimakkaat tuulenpuuskat vahingoittivat lavoja ja kaatoivat alueella olevia aitoja ja telttoja. 40 ihmistä loukkantui, joista kaksi vakavasti. Vakavasti loukkaantuneet on kuljettu jatkohoitoon sairaalaan.
Sonisphere Festivalin tuottaja Stuart Galbraithin mukaan ”Ajatuksemme ovat nyt loukkaantuneissa ja toivomme, että he toipuvat täysin”.
Kakkoslava vahingoittui niin vakavasti, että yleisön, esiintyjien  ja henkilökunnan turvallisuuden takaamiseksi viranomaiset sulkivat lavan kokonaan. Mötley Crüen laitteisto vahingoittui niin pahoin, että he joutuivat peruuttamaan esiintymisensä kokonaan. Iggy Pop esitti päälavalla neljän kappalettaan akustisesti samanaikaisesti, kun Sonispheren kiertuehenkilökunta työskenteli kuumeisesti lavan takana ja alueella yrittäen kuivata sateen kastelemia laitteita ja korjatakseen tuulen aiheuttamia tuhoja.
Lainattuaan laitteistoa Slayeriltä, Alice Cooper esiintyy parhaillaan päälavalla ja soittaa täyspitkän setin. Samoin Iron Maiden nousee suunnittellusti lavalle klo 21.50 ja soittaa täyden kahden tunnin keikan. Poliisi ja viranomaiset ovat antaneet festivaalille jatkoluvan, jotta Iron Maidenin keikka voi loppua myöhemmin kuin oli suunniteltu.
”Teemme kaikkemme, jotta saamme esiintyjät lavalle ja shown jatkumaan. Esiintymiset jatkuvat niin kauan, kuin ne turvallisesti voivat”  sanoo Stuart Galbraith.


Riikasta tuodut kengät kärsivät lätäköissä.
Iggy heittäytyi improvisoimaan puhelauluosuuden päätösbiisiin. Se meni osapuilleen tähän tapaan: ”Voi olla, että tulevaisuudessa rockmusiikki kuulostaa jälleen tältä, kun sota runtelee maailman. Silloin ei ole vahvistimia. Maailmassa ei ole tietokoneita, ei kännyköitä, ei tekstiviestejä. . .”
Satakunnan kansa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti